ACTV: Op bezoek bij ondernemers in Klarendal (deel 2)

/

ARNHEM – De lockdown is voorbij. Ondanks corona mogen winkels weer open. Hoe gaat het nu? De Arnhemsche Courant ging op bezoek bij ondernemers in Klarendal om te horen hoe het met ze is. Vorige week deel 1. Hieronder deel 2.

Verslaggever Patrick Arink en videomaker Wendo Kroon trokken Klarendal in om met ondernemers te spreken.

Cor Bekink, ober bij Caspar is blij dat de horeca weer open is. Hij heeft het contact met klanten gemist.
“Een kroeg is een rooie draad in alles. Ik wist niet meer wat mijn vaste gasten deden.”

Cor vermaakte zich in de tijd dat de horeca gesloten was met een nieuwe hobby: magneetvissen. Je gooit een sterke magneet in het water en dan kijk je of er iets aan blijft hangen. De grootste vangst? Een stuk geweer.

Halbe Vonk van wijnhandel Pankara aan de Klarendalseweg mocht gewoon open zijn tijdens de strenge lockdown. Omdat de horeca dicht was, verkocht hij vooral aan particulieren.

Halbe merkte dat in coronatijd mensen meer aandacht aan hun eten besteedden, en daar een wijn bij kochten die daar bij paste.

Caroline Evers heeft haar atelier annex winkel bovenaan de Klarendalseweg. Openen op afspraak deed ze afgelopen tijd af en toe, maar veel werk viel weg omdat ze veel dingen op locatie doet.

“Met name in AZC’s. Dat is hartstikke belangrijk. Die mensen zitten nog veel meer in lockdown dan wij ooit gezeten hebben.”

Hieronder vind je deel 1:

Vorige artikel

Miljoenenwinst met Arnhemse huurwoningen: “Elfrink heeft Soros geen strobreed in de weg gelegd”

Volgende artikel

Documenten bewijzen: Elfrink spreekt niet de waarheid over Soros-woningen

Tip: