De Steenstraat wordt leeg geveegd door de politie. (Foto: via Twitter.)

Vuurwerkprotest in Arnhem: geen gewonden, geen schade

ARNHEM – Enkele tientallen jongeren in Arnhem waren gisteravond op zoek naar confrontatie met de politie. Bij een onaangekondigd vuurwerkprotest bij station Velperpoort, moest de politie in actie komen. Heel veel stelde het niet voor. Geen gewonden, geen schade.

Sinds de uit de hand gelopen rellen in Rotterdam afgelopen weekend is het iedere avond wel ergens in Nederland raak: verveelde jongeren die met zwaar vuurwerk op zoek zijn naar rottigheid.

Gisteren was Arnhem aan de beurt. Via online groepen was vooraf opgeroepen om te verzamelen bij station Arnhem Velperpoort. De bedoeling was om via de Steenstraat op te trekken naar de binnenstad.

Heel ver kwamen de jongeren niet. Binnen honderd meter, ter hoogte van slagerij Putman, werd de groep opgevangen door de politie. Een deel van de agenten droeg ME-uitrusting. Burgemeester Marcouch had een noodbevel uitgevaardigd, waardoor adequaat ingegrepen kon worden.

Via de luidspreker riep de politie de jongeren op om te vertrekken. Wie dat niet deed, werd aangehouden. De oproep van de politie was voor de meeste aanwezigen voldoende aanleiding om te vertrekken. Enkele hardleerse jongeren werden aangehouden.

Binnen een kwartier was de Steenstraat door de politie schoongeveegd en keerde de rust terug. Eén politieauto raakte door zwaar vuurwerk licht beschadigd.