Over ons

De Arnhemsche Courant verscheen tot 2001 als papieren krant. De krant werd opgeheven toen de Gelderlander en de Arnhemsche Courant allebei in handen kwamen van uitgeverij Wegener. Een aantal Arnhemmers heeft in 2021 besloten de krant nieuw leven in te blazen als online nieuwsblog.

De Arnhemsche Courant was voor een groot gedeelte van de negentiende eeuw een krant die toonaangevend was in Arnhem én in de rest van Nederland. De krant stond bekend als spraakmakend, rebels, vrijzinnig-democratisch en vooruitstrevend. De Arnhemsche Courant stond garant voor kwaliteitsjournalistiek en was voorvechter van de persvrijheid.

Die oude idealen zijn precies de pijlers waar ook de digitale Arnhemsche Courant op gestoeld is. Kwaliteitsjournalistiek is voor ons hét antwoord op nepnieuws en desinformatie.

Achtergrond, context en duiding
Verschillen met de originele Arnhemsche Courant zijn er ook. Dagelijks nieuws bieden over alle onderwerpen die in Arnhem leven en spelen behoort helaas niet tot de (financiële) mogelijkheden. In de 21e eeuw kiezen we voor een hybride model.

Dit nieuwsblog bericht waar mogelijk dagelijks over actuele zaken. Daarnaast wordt één keer per week een digitale editie van het belangrijkste nieuws in de stad gegeven, waarbij de nadruk niet zozeer ligt op nieuws, maar vooral op achtergrond, context en duiding.
In het huidige snelle medialandschap is dat waar het volgens ons aan ontbreekt.

De nadruk van de berichtgeving ligt op politiek, cultureel en maatschappelijk nieuws uit Arnhem, maar we maken met gemak uitstapjes naar zowel andere onderwerpen, als naar nieuws uit andere steden dat ook voor inwoners van Arnhem interessant is.

Redactie en bloggers
Bijdragen voor de Arnhemsche Courant worden geschreven door een kleine redactie, aangevuld door bloggers uit de stad. De medewerkers worden aangestuurd door hoofdredacteur Patrick Arink.

Bloggers schrijven vaak over onderwerpen waar zij persoonlijk bij betrokken zijn, maar voor alle berichten op de website van de Arnhemsche Courant gelden vier simpele regels:
– Wat geschreven wordt is waar.
– Argumenten worden feitelijk onderbouwd.
– Persoonlijke aanvallen blijven achterwege.
– Alle bijdragen zijn fatsoenlijk.

Organisatiestructuur
De Arnhemsche Courant heeft geen winstoogmerk. Alle opbrengsten worden geïnvesteerd in verbetering van de dienstverlening. De website wordt beheerd door Stichting Mediahuis Arnhem. De redactie legt verantwoording af aan het stichtingsbestuur.

Contact
De Arnhemsche Courant is te bereiken via e-mail:
redactie@arnhemschecourant.nl