Veronique Gallé (City Centrum Arnhem), wethouder Maurits van de Geijn (inclusie), Walter Jansen (eigenaar Het Colofon) en Marjolein van den Broek (voorzitter Apcg) hangen de eerste deurbel op bij boekhandel Het Colofon.

Arnhem deelt deurbellen uit voor een toegankelijke binnenstad

/

ARNHEM – De gemeente Arnhem, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (Apcg) gratis deurbellen aan Arnhemse ondernemers in de binnenstad.

(Door: Redactie)

De actie maakt onderdeel uit van de Week van de Toegankelijkheid, die plaatsvindt van 2 tot en met 7 oktober. Dankzij deze deurbellen ervaren mensen met een beperking minder problemen wanneer ze een winkel of horecagelegenheid willen betreden. Het aanbellen attendeert medewerkers, waarna zij direct kunnen helpen bij het binnenkomen.

Maurits van de Geijn, wethouder Inclusie voor Arnhem, installeerde gisteren samen met voorzitter Marjolein van den Broek van het Apcg en voorzitter Veronique Gallé van City Centrum Arnhem de eerste deurbellen bij Boekhandel Het Colofon en restaurant Momento.

Het gaat in eerste instantie om 25 deurbellen. Dit aantal kan bij groot animo verhoogd worden. Naast de deurbel ontvangen ondernemers een bordje met toelichting, zodat voor iedere bezoeker duidelijk is waar de bel voor bedoeld is.

Iedereen welkom

Wethouder Inclusie Maurits van de Geijn: “Het is erg fijn dat onze binnenstad dankzij deze deurbelactie weer een stuk toegankelijker wordt. Ook wanneer de deuren moeilijk te openen zijn, kan iedere bezoeker dankzij de bel naar binnen. Dit voorkomt veel vervelende situaties voor mensen met een beperking. Ook zij moeten zonder problemen aankopen kunnen doen en kunnen genieten van het horeca-aanbod in de stad.”

Ook Marjolein van den Broek, voorzitter de Apcg is enthousiast.
“Wij zijn blij met deze actie, omdat deze heel mooi laat zien dat je met kleine aanpassingen de toegankelijkheid van je onderneming al een stuk kunt verbeteren. Dat is winst voor zowel bezoekers met een beperking als de ondernemer, want toegankelijkheid loont.”

Veronique Gallé, voorzitter van City Centrum Arnhem: “De ondernemers doen er alles aan om iedereen gastvrij te ontvangen. Deze actie sluit hier naadloos bij aan. In Arnhem is tenslotte iedereen welkom.”

Tips voor ondernemers

Voorafgaand aan de installatie van de deurbellen brachten Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten en Platform Binnenstad Arnhem flyers naar ondernemers in het Arnhemse stadscentrum, met tips voor een toegankelijkere onderneming.

Aankomend weekend gaan de cityhosts van PBA nogmaals langs de deuren van Arnhemse winkels en horecazaken om te zorgen dat iedereen een flyer met tips ontvangt.