De entree van Humanoid in de Weverstraat. (Foto: Binnenstadarnhem.nl)

Arnhems modelabel Humanoid failliet

/

ARNHEM – Het Arnhemse modelabel Humanoid is failliet. Dat meldt RTLZ. Humanoid, met haar winkel in de Arnhemse Weverstraat, wil met delen van het bedrijf een doorstart maken.

Humanoid werd geveld door de coronacrisis, maar volgens RtlZ verkeerde het bedrijf al langer in de problemen.
Uit de laatste jaarrekening van Alux Holding, het bedrijf boven Humanoid, blijkt dat het eigen vermogen eind 2019 negatief was. Dat betekent dat het bedrijf technisch failliet was.

Als gevolg van de coronacrisis voldeed Humanoid niet meer aan de voorwaarden van de bank voor financiering. Humanoid had gehoopt dat de bank zich tijdens de coronapandemie coulanter op zou stellen. Toen dat niet het geval bleek, is faillissement aangevraagd.

Financieel directeur Maikel van den Dungen en oprichtster Sandra Harmsen bekijken nu of het mogelijk is om met delen van het bedrijf een doorstart te kunnen maken.
“We zijn er nu met volle kracht mee bezig, en het lijkt goed te gaan. We proberen het aantal gedupeerden te beperken, en zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden”, zegt Berkhoff tegen RtlZ.

Niet het eerste faillisement
Heel veel ondernemers hebben het zwaar te verduren als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft in Arnhem al tot meerdere faillisementen en bedrijfssluitingen geleid.

Zo heeft bijvoorbeeld nachtkroeg The Move besloten dat zij na de coronabeperkingen niet meer opengaat en werd restaurant annex hotel BizarBazar afgelopen maand failliet verklaard.

Bij Platform Binnenstad Arnhem (PBA) bestaan grote zorgen. PBA vreest dat een kwart tot een derde van alle winkels in het Arnhemse stadshart de coronacrisis niet overleeft.

Arnhem staat daarin overigens niet alleen. Vrijwel alle steden in Nederland houden rekening met grote leegstand in hun binnensteden na de coronacrisis.

Vorige artikel

Een korte geschiedenis van de bureaucratie

Volgende artikel

Zo stemde Arnhem vier jaar geleden bij de Tweede Kamerverkiezingen

Tip: