Hoe ver kom je vanuit Arnhem Centraal met de trein in vijf uur tijd? Best een eind!

ARNHEM – Okee. Londen en Berlijn haal je niet in vijf uur tijd als je opstapt op Arnhem Centraal, maar vanuit Arnhem kom je best wel ver! Frankfurt, Brussel, Stuttgart, Lille en Hamburg liggen allemaal binnen het bereik.

Op basis van open data die door Deutsche Bahn is verzameld, kun je via deze website voor ieder groot station in Europa kijken hoe ver je kunt komen in vijf uur tijd. Arnhem, vanzelfsprekend ook een groot station in Nederland, is ook in het overzicht opgenomen.

Heel Nederland, bijna heel België, het westen van Duitsland en een puntje van Luxemburg zijn vanaf Arnhem Centraal allemaal binnen vijf uur te bereiken met de trein, blijkt uit het overzicht.

Basel in Zwitserland is vanaf het station van Arnhem de verste bestemming die je volgens de website kunt bereiken. Basel, zo’n 640 kilometer van Arnhem, is met de trein een stuk sneller te bereiken dan met de auto. Een non-stop autorit van Arnhem naar Basel duurt ruin zes uur.

Een andere verre bestemming die je vanuit Arnhem nog net kunt bereiken in vijf uur tijd is Parijs. Gare de Lyon haal je net binnen de tijd.
Berlijn Hauptbahnhof ligt net buiten het bereik van de vijf uur. Maar in het meest gunstige geval kom je in vijf uur tijd vanaf Arnhem Centraal wel tot Berlin Spandau, in het westen van Berlijn.

Maar: overal in Europa wordt gewerkt aan het verbeteren van het spoor en het vergroten van het aantal hogesnelheidstreinen. Dus over een paar jaar kom je vanuit Arnhem nog verder!

Vorige artikel

Arnhems Meisje voor stadshistoricus Menno Potjer

Volgende artikel

Straattheater, acrobatiek en dans tijdens Strtfstvl in Arnhemse binnenstad

Tip: