Mattijs Loor gekozen tot lijsttrekker D66, Klaartje van Dillen lijsttrekker CDA

/

ARNHEM – D66-fractievoorzitter Mattijs Loor is donderdagavond door de leden van D66 Arnhem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Bij het CDA werd Klaartje van Dillen verkozen tot lijsttrekker.

Update:
Bij de Arnhemse Ouderen Partij is Nico Wiggers benoemd tot lijsttrekker. Wiggers zat eerder voor Zuid Centraal in de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde de Ouderen Partij één zetel, die werd ingenomen door Ton van Beers. Na het overlijden van Van Beers in 2019, kwam Wiggers – de nummer twee op de lijst – in de gemeenteraad.

Mattijs Loor van D66 laat weten blij te zijn met zijn verkiezing tot lijsttrekker: “Ik wil de vele leden die voor mijn lijsttrekkerschap hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk uit naar de komende maanden, waarin we met elkaar een mooi progressief programma en een geweldig team gaan neerzetten voor 2022.”

Ook Klaartje van Dillen bedankt de achterban: “Ik ben de leden onwijs dankbaar en trots dat ik mij samen met deze mooie partij mag inzetten voor de toekomst van Arnhem”, aldus Van Dillen.

Zowel Loor als Van Dillen werden gedurende deze periode fractievoorzitter voor hun partij in de gemeenteraad. Mattijs Loor nam het stokje over van Sabine Andeweg, die om privéredenen een stapje terug deed. Klaartje van Dillen werd fractievoorzitter nadat Ine van Burgsteden tussentijds vertrok om wethouder te worden in de gemeente Brummen.

Zowel D66 als het CDA hopen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen iets goed te maken. D66 verloor bij de verkiezingen in 2018 drie van haar acht zetels. Het CDA ging terug van drie naar twee zetels.

“Bij de landelijke verkiezingen in maart 2021 werd D66 de grootste partij in Arnhem. Inzet van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen is deze positie te behouden en het aantal zetels in de Arnhemse Raad te vergroten. De verkiezing van lijsttrekker Mattijs Loor wordt daarbij als een eerste stap gezien”, schrijft D66 in een persverklaring.

De verdere invulling van de kandidatenlijst wordt zowel bij D66 als bij het CDA in het najaar verwacht.