RTV Arnhem gaat verder als RTV Connect

ARNHEM – RTV Arnhem gaat verder onder een nieuwe naam: RTV Connect. De stap maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van stadsomroep naar streekomroep.

De lancering van de nieuwe naam werd afgelopen zaterdag luister bijgezet door het starten van een nieuwe jingle door Guus van Kleef, directeur van Omroep Gelderland.

Na jaren van (financiële) problemen werd twee jaar geleden bij de kwakkelende stadsomroep een nieuwe lijn ingezet. De kwaliteit moest omhoog, er moest meer worden samengewerkt met lokale omroepen uit de omgeving en de band met Omroep Gelderland moest worden versterkt.

De nieuwe naam past bij die ontwikkeling. “Het is een stapje dichter bij de vorming van een streekomroep”, aldus voorzitter Wim Ludeke.
Onder zijn leiding werden de afgelopen tijd grote stappen gezet. Dat werd mede mogelijk gemaakt door een eenmalige extra subsidie van de gemeente Arnhem.

RTV Connect bestaat uit een samenwerkingsverband met de lokale omroepen in Arnhem, Zevenaar, Westervoort, Duiven en Doesburg.

Aan de hand van Omroep Gelderland werd afgelopen jaren vooral de redactie versterkt. Via het versterkingstraject van de Regionale Publieke Omroep werden daarnaast nog twee extra verslaggevers aangesteld. Zij moeten zorgen voor meer verbinding tussen de lokale en de regionale omroepen aan de ene kant en de NOS aan de andere kant.

Hoeveel kijkers en luisteraars de omroep heeft is niet bekend. Dit wordt niet gemeten.