Arnhem stemt: uitslagenvond woensdag 22 november in Café Bosch

/

ARNHEM – Nederland kiest aanstaande woensdag een nieuwe Tweede Kamer. Het verloop van de verkiezingsavond is in Arnhem te volgen in Café Bosch. Van 20.30 uur tot ruim na middernacht komt politiek geïnteresseerd Arnhem hier bij elkaar om het binnenkomen van de uitslagen te volgen.

(Door: Redactie)

Via grote tv-schermen is het verloop van de verkiezingsavond zowel in het café als in de zaal van Café Bosch te volgen. In het café zal tijdens de avond een korte politieke pubquiz worden gepresenteerd. Ook zal stadsdichter Jesse Laport de verkiezingsuitslag duiden in een vlammend gedicht.

Tijdens de avond zal om 23.00 uur vanuit café Bosch verbinding worden gemaakt met het stadhuis, waar de stemuitslagen uit Arnhem binnenkomen. Bureau Verkiezingen in Arnhem zal de laatste tussenstanden van de Tweede Kamerverkiezingen in Arnhem via een videoverbinding doorgeven.

De Arnhemsche Courant zal op woensdag 22 november via een liveblog de gehele dag verslag doen van de verkiezingen. Vanaf 20.30 uur is de Arnhemsche Courant aanwezig in Café Bosch om ook verslag te doen van de uitslagenavond in Arnhem.

Nadat om iets na 21.00 uur uur de exitpoll bekend wordt gemaakt, zullen tijdens de avond druppelsgewijs alle uitslagen uit alle gemeenten in Nederland binnenkomen. Pas dan weten we of de exitpoll er naast zat en hoe de Tweede Kamer er de komende vier jaar uit komt te zien.

Een groot gedeelte van de politieke partijen in Arnhem heeft al laten weten tijdens de uitslagenavond aanwezig te zullen zijn. Café Bosch vind je aan de Apeldoornsestraat 4 in Arnhem. De toegang is gratis. Ben je van plan om te komen? Leuk! Het hoeft natuurlijk niet, maar je kunt melden dat je van plan bent om te komen via Facebook.