Arnhems succes met bier en bloempotten

/

ARNHEM – Bier. Wie is er niet groot mee geworden? Maar hoe maak je eigenlijk een lekker biertje? En hoe begin je een succesvolle bierbrouwerij? Daarover gaat het volgende week woensdag, 7 juni, bij de Startclub College Tour van de HAN.

Waarom gaat iemand die groot is geworden in de windenergie, bier brouwen? Maarten de Keijzer begon een jaar of vijf geleden met brouwerij Durs. Na dertig jaar bier proeven wilde hij het zelf gaan maken. Maarten de Keijzer vertelt bij de Startclub College Tour over het succes van zijn brouwerij. Maar ook over de vele maanden die hij nodig had om te mogen beginnen boven restaurant Goed Proeven in Klarendal.

De tweede gast is Wridzer Bakker. Hij ontdekte een goedje op basis van resten uit de voedingsindustrie en maakte er een vervanger van stoffen op basis van aardolie. Het wordt onder andere gebruikt in bloempotten en verpakkingen maar ook voor tegels en verkeersborden. Plantics begon op Industriepark Kleefse Waard en er werken inmiddels veertig mensen.

Wridzer Bakker won in 2021 de Renewable Material of the Year Award, een internationale prijs voor hernieuwbare materialen.

Startclub Arnhem organiseert de Startclub College Tour. Berry Kessels ondervraagt de gasten. De Startclub College Tour is gratis toegankelijk. Op 7 juni om 16.00 uur bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Ruitenberglaan 26.