BBB ook de winnaar bij Waterschapsverkiezingen

/

ARNHEM – De BBB is ook bij de Waterschapsverkiezingen als winnaar uit de bus gekomen. Zowel in waterschap Rivierenland (Arnhem Zuid) als in waterschap Rijn & IJssel (Arnhem Noord) haalde de partij de meeste stemmen. De waterschappen worden gevormd door meerdere gemeenten.

(Door: Patrick Arink)

In waterschap Rivierenland haalt de BBB 6 zetels. Water Natuurlijk (gesteund door GroenLinks, D66 en Volt) haalt 5 zetels. Het CDA en de PvdA halen 3 zetels. SGP, VVD en Partij voor de Dieren halen 2 zetels. ChristenUnie, Ja21 en AWP halen 1 zetel.

De uitslag is nog voorlopig. Waterschap Rivierenland laat weten dat er nog enkele gemeenten zijn die de uitslag nog niet hebben doorgegeven.
“Wij houden rekening met een foutmarge van een zetel per partij”, aldus het waterschap.
Op donderdag 23 maart wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt.

Waterschap Rijn & IJssel

Ook in Waterschap Rijn & IJssel is BBB de grootste partij. De BBB haalt maar liefst 9 zetels. Water Natuurlijk heeft 5 zetels, de PvdA heeft 4 zetels en de VVD heeft 2 zetels. Vrienden van de Berkel, OndernemendWater en AWP halen ieder 1 zetel.

Net als bij waterschap Rivierenland gaat het hier om een voorlopige uitslag. De voorlopige uitslag is op basis van 93 procent van de getelde stemmen.

Het algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel bestaat in totaal uit 30 personen. 26 zetels worden verdeeld aan de hand van de verkiezingen van 15 maart. De overige 4 zetels zijn zogenoemde geborgde zetels die benoemd worden door de land-en tuinbouworganisaties en de vereniging van bos-en natuureigenaren.

Uitslag Rivierenland

Hieronder de voorlopige uitslag in waterschap Rivierenland en de veranderingen ten opzichte van 2019.

Uitslag Rijn & IJssel

Hieronder de voorlopige uitslag in waterschap Rijn & IJssel en de veranderingen ten opzichte van 2019.