Bij1 doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem

/

ARNHEM – Bij1, de partij van Sylvana Simons, doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet mee in Arnhem. De lokale afdeling van de partij meldt dit in een verklaring.

Bij1 was al ver in de voorbereidingen om mee te doen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De partij had zich bij de griffie in Arnhem aangemeld en kandidaten volgden informatiedagen van de gemeente Arnhem voor nieuwe partijen.

Toch is op het laatste moment besloten om niet mee te doen met de verkiezingen in Arnhem, meldt de afdeling Arnhem-Nijmegen van Bij1. Ook in Nijmegen ziet de afdeling af van deelname aan de verkiezingen.

“Na intensief overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat we sneller groeien dan we op dit moment aankunnen. Daarom hebben we het pijnlijke besluit genomen om af te zien van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022.”

Bij1 is overigens wel van plan om zich buiten de gemeenteraad in te blijven zetten.
“De noodzaak en motivatie om ook op lokaal niveau een meer solidair en rechtvaardig politiek geluid te laten horen is een belangrijke motivator voor de afdeling. We blijven ons in de regio inzetten voor radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.”

Verschillende partijen hebben afgelopen maanden aangekondigd dat zij in Arnhem bij de gemeenteraadsverkiezingen een gooi willen doen naar een raadszetel. JA21, Forum voor Democratie en Volt hebben gezegd dat zij in Arnhem willen meedoen. Van deze partijen heeft alleen Volt zich gemeld bij de griffie van de gemeente.

Partijen hebben nog tot en met 31 januari 2022 om hun kieslijsten in te leveren bij de gemeente.

Vorige artikel

Verkoop sociale huurwoningen ging op aan verhuurderheffing

Volgende artikel

Gemeente Arnhem presenteert nieuwe afvalkoers met bescheiden ambities

Tip: