(Nieuwe woningen in Schuytgraaf.)

Bouwen, bouwen, bouwen: maar hoe? En waar?

ARNHEM – Arnhem staat voor een enorme opgave. Er moeten tot 2030 in totaal 7.000 nieuwe woningen bijgebouwd worden. Hoe ver is Arnhem eigenlijk met de plannen daarvoor? En waar moeten die huizen komen? Architectuurcentrum CASA gaat daar dieper op in bij de bijeenkomst ‘Het Heilig Getal’ op dinsdag 22 februari.

Bouwen, bouwen, bouwen is voor de komende jaren het motto. Om de wooncrisis het hoofd te bieden en aan de toenemende vraag aan woningen te voldoen, moeten er de komende jaren duizenden huizen bijkomen in Arnhem. Zo’n 7.000 tot 2030 en maar liefst 17.000 nieuwe woningen tot 2040.

17.000 nieuwe woningen klinkt abstract. Maar om het in perspectief te plaatsen: 17.000 woningen is evenveel als het totaal aantal woningen in Schuytgraaf, Rijkerswoerd, het Spijkerkwartier en Kronenburg bij elkaar.

Je hebt maar een korte blik op de kaart van Arnhem nodig om je te realiseren dat we in de stad niet de ruimte hebben om zoveel woningen te realiseren. En dus dringt de vraag zich op: Welke keuzes moeten er gemaakt worden en wat is nog heilig?

Heilige huisjes

Voor architectuurcentrum CASA is dat voor komend jaar de centrale vraag. Onder het motto ‘Heilige Huisjes’ onderzoekt CASA dit jaar welke (onorthodoxe) oplossingen er zijn voor de huidige wooncrisis.

De aftrap wordt op dinsdag 22 februari gegeven met als thema ‘Het Heilig Getal’. Tijdens de avond worden actuele woningbouwprojecten en -plannen die boven de stad hangen in kaart gebracht.

Tijdens de CASA-avond zijn er presentaties van Arjenne van Berkum (FARO Architecten) over het Sluiskwartier, Johan Blokland (opZoom architecten) over AKZO en Gashouderkwartier, Kirsten van Rijen (gemeente Arnhem) vertelt over de laatste velden in Schuytgraaf en als mystery guest is de winnaar van Coehoorn Plot 3 aanwezig.

Voor het gebied rondom het Coehoornpark liggen vier plannen. Komende week wordt bekend gemaakt welk plan zal worden uitgevoerd.

Wie, wat, waar:
CASA-avond: Het Heilig Getal
Datum: dinsdag 22 februari
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie: NiCo, Coehoornstraat 17
Entree: € 5,00. Studenten en leden CASA-sociëteit gratis

In verband met de courante coronamaatregelen is aanmelden via rsvp@casa-arnhem.nl en een coronatoegangsbewijs verplicht. Wees er snel bij: het aantal (zit)plaatsen is beperkt!