De prikbus van de GGD bij het winkelcentrum in Klarendal.

Burgemeester Marcouch: “Blijf van onze GGD-mensen af!”

ARNHEM – “Blijf van onze GGD-mensen af!” Die waarschuwing deed burgemeester Marcouch afgelopen weekend in de richting van anti-vaxxers. Het komt regelmatig voor dat medewerkers van de GGD geïntimideerd worden door virus-wappies. Ook medewerkers van de GGD in Arnhem hebben ermee te maken.

Verbaal geweld en intimidatie van GGD-medewerkers was er al een tijdje, maar nam toe nadat Viruswaarheid-voorman Willem Engel een oproep deed om GGD-medewerkers op vaccinatielocaties te filmen voor later.

Sindsdien is het steevast raak wanneer de prikbus van de GGD in Arnhem ergens in de stad staat. Naast de bus staan een paar anti-vaccinatiebetogers die hinderlijk aanwezig zijn.

Burgemeester Marcouch is er helemaal klaar mee.
“Hola agressieve viruswantrouwigen”, spreekt hij de wappies aan op social media. “Alles goed en wel, maar stop bijten in de hand die je ter plaatse helpt gezond in leven te blijven.”

Marcouch noemt het pure zelfdestructie.
“Onze GGD staat klaar, in alle wijken. Ook voor jou. Maar goed, zelf weten. Alleen geen bedreigingen, dus gif binnen de lippen houden en handjes thuis!”

Bij de prikbus van de GGD kunnen mensen meer informatie krijgen over de vaccins, en kunnen zij zich ter plekke laten vaccineren met het Janssen-vaccin. De prikbus van de GGD staat komende vrijdag de gehele dag bij winkelcentrum Presikhaaf. Zaterdag 28 augustus staat de bus op het Velperplein.