Van 1 t/m 5 de kandidaten van het CDA op een rijtje.

D66, PvdA en CDA maken kandidaten gemeenteraadsverkiezingen bekend

/

ARNHEM – D66, PvdA en CDA hebben afgelopen week bekend gemaakt met welke kandidaten zij de gemeenteraadsverkiezingen ingaan. De gemeenteraadsverkiezingen worden van 14 tot en met 16 maart volgend jaar gehouden.

Bij alle drie partijen werd eerder al de lijsttrekker bekend gemaakt. Bij D66 wordt de kar getrokken door raadslid Mattijs Loor. Bij de PvdA is Giovanni Visser door de leden gekozen tot lijsttrekker. Bij het CDA is Klaartje Koorn de nummer één.

D66

De top 5 van D66 bestaat naast Mattijs Loor uit Suzanne Kemperman (2), Joris Brandts (3), Wilmer Heemskerk (4) en oud-wethouder Hans de Vroome (5). De D66-lijst kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

De Lijstadviescommissie, onder leiding van lijsttrekker Mattijs Loor, had in eerste instantie raadslid Susan van Ommen op de vijfde plaats gezet. Van Ommen vond dat ze te laag op de lijst was gezet en vroeg om een plek hoger op de lijst. Nadat de Lijstadviescommissie antwoordde dat dit geen optie was, liet Van Ommen weten dat ze in dat geval niet meer beschikbaar is als raadslid voor de komende periode.

Door de stap van Susan van Ommen stijgt Hans de Vroome een plek op de lijst. De Vroome was op plek zes gezet. Dat wordt nu de vijfde plaats op de lijst.

PvdA

De PvdA gaat de verkiezingen in met een lijst waarop veel nieuwe namen staan. Omdat boegbeelden Eric Greving en Martien Louwers na deze periode stoppen met de lokale politiek, kent de PvdA-lijst veel nieuwkomers.

Van de eerste vijf kandidaten is op dit moment alleen lijsttrekker Giovanni Visser degene met enige raadservaring. Visser zit sinds twee jaar in de gemeenteraad.

De kandidatenlijst van de PvdA bestaat naast Visser uit El Yazid Ait Chrif (2), Marjan van Munster (3), Martijn Kriens (4) en Sam Groenendijk (5).
Opmerkelijk is dat het huidige raadslid Ria de Vries, door de kandidatencommissie op plek 6 is gezet.
De Vries had zich samen met Giovanni Visser kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. De Vries verloor die verkiezingen uiteindelijk met een miniem verschil van drie stemmen.

CDA

Fractievoorzitter Klaartje Koorn van het CDA wordt bijgestaan door Scott van den Broek (2), Luc Groot (3), David de Vries (4) en Vera Blokzijl (5).

“Een geweldige lijst’ volgens fractievoorzitter Koorn. “Scott van den Broek is al jaren actief binnen het CDA en binnen onze fractie. Luc Groot is sinds kort betrokken bij onze fractie, en heeft hiervoor gewerkt bij het CDA in Europa. David de Vries is een betrokken lid uit onze steunfractie. Vera Blokzijl is nieuw in Arnhem, maar wel een echt Arnhems meisje en werkzaam op het partijbureau.”

Bij alle drie de partijen moeten de leden zich nog uitspreken over de lijstvolgorde. In de meeste gevallen levert dit geen veranderingen op.

Vorige artikel

Veel haken en ogen aan plan voor tweede Nillmij-flat bovenop Rembrandt

Volgende artikel

Blauwe Golven worden groen

Tip: