Blauwe Golven worden groen

//

ARNHEM – De Blauwe Golven worden opgeknapt en hersteld. Ook de fontein wordt in oude glorie te hersteld. De fontein wordt bovendien energiezuiniger gemaakt. De Blauwe Golven worden daarmee een stuk ‘groener’.

Rots Maatwerk uit Brummen gaat het plan maken voor het herstel van de fontein op de Blauwe Golven. Rots was eerder al verantwoordelijk voor de aanleg voor de fonteinen op de Markt in Arnhem.

De blauw-witte bestrating van de Baluwe Golven wordt vernieuwd en er komen 290 parkeerplaatsen. Bovendien wordt er meer groen geplant langs de Oude Kraan, het Roermondsplein en langs de Rijnkade.

Nadat de fontein tijdens de Giro d’Italia in Arnhem roze spoot, raakte hij defect. Nu de Blauwe Golven worden gerenoveerd, wordt ook de fontein aangepakt. Het herstelplan voor de fontein wordt in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Vervolgens wordt de fontein vanaf het tweede kwartaal van 2022 gerenoveerd.

Wethouder Roeland van der Zee (VVD): “De fontein is onlosmakelijk verbonden met de Blauwe Golven. Het is dus vanzelfsprekend dat we die ook helemaal in oude luister herstellen. En meteen duurzaam maken. Als de nieuwe Blauwe Golven gereed zijn, kan de fontein meteen aan. We verwachten dat dat in het voorjaar van 2023 is.”

Er is jarenlang gediscussieerd over de Blauwe Golven. Toenmalig wethouder Elfrink (SP) wilde het kunstwerk afbreken om te vervangen door gras en struiken. Tegenstanders voorkwamen dat. Opvolger wethouder Van der Zee kwam tot een compromis waarin het kunstwerk behouden blijft en er bovendien meer groen op het verkeersplein wordt gerealiseerd.

Vorige artikel

D66, PvdA en CDA maken kandidaten gemeenteraadsverkiezingen bekend

Volgende artikel

Gemeente werkt aan actieplan om woonoverlast tegen te gaan

Tip: