Dirkzwager verhuist naar nieuwbouw bij Arnhem Centraal

/

ARNHEM – Notariskantoor Dirkzwager is een van de nieuwe huurders van de twee torens die bij Arnhem Centraal worden gerealiseerd. De nieuwe stationstorens komen tussen de Park- en de Rijntoren aan de ene kant, en de Pathé-bioscoop aan de andere kant.

(Door: Patrick Arink)

Vandaag werd bekend dat Dirkzwager in totaal 6.400 vierkante meter kantoorruimte huurt in de twee torens. In totaal is er in de nieuwbouw ruimte voor meer dan 10.000 vierkante meter aan kantoren, flexibele werkruimten, vergaderfaciliteiten en een restaurant. Op de bovenste verdiepingen komen woningen in het luxe segment.

Dirkzwager is een landelijk en internationaal opererend kantoor dat al sinds haar oprichting
gevestigd is in de regio Arnhem-Nijmegen. Met advocaten, notarissen en fiscalisten heeft Dirkzwager een unieke positie in de markt. Weinig mensen weten het, maar met 350 werknemers is Dirkzwager het grootste kantoor in zijn soort in Nederland.

Door de verhuizing naar de nieuwbouw bij het station, worden de huidige locaties verlaten. Dirkzwager heeft meerdere panden in gebruik, waarvan twee kantoorpanden aan de Velperweg de belangrijkste vormen.

“Door te verhuizen naar deze locatie bij Arnhem Centraal kunnen we onze inspanningen verder versterken en onze cliënten een moderne en duurzame werkomgeving bieden. Bovendien hebben we bewust voor Arnhem gekozen als onze vestigingsplaats vanwege de centrale locatie en onze sterke verbondenheid met dit deel van Nederland”, aldus bestuurder Ronald van Wetering van Dirkzwager.

Innovatieve ontwikkeling

De oorsprong van dit bijzondere project ligt in een prijsvraag die in 2017 werd uitgeschreven door de NS in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem. Het doel was om een innovatieve ontwikkeling te stimuleren die de stedelijke omgeving van Arnhem zou verrijken.

Met de geplande nieuwbouw krijgt Arnhem die innovatieve stimulans, en meer.
Ontwikkelaar ABC VAstgoed: “Het gebouw is niet alleen opmerkelijk vanwege de centrale locatie, maar ook vanwege het duurzame karakter, dat voldoet aan de strenge Parijse klimaatdoelstellingen, en de bijzondere uitstraling. Dit project dient daarmee ook als voorbeeld van duurzame en innovatieve ontwikkelingen in Nederland.”

De bouw staat gepland in de eerste helft van 2024, met de verwachte oplevering in de tweede helft van 2026.