(Foto: Jan Hutten.)

Foto’s: brand verwoest winkelpand Boulevard Heuvelink

ARNHEM – Een beddenwinkel aan de Boulevard Heuvelink is vannacht verwoest door een uitslaande brand. Ongeveer vijftig omwonenden werden door de brandweer in veiligheid gebracht. Er raakte bij de brand niemand gewond.

De brand brak rond vier uur vannacht uit. De gehele winkel stond al in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde. Mensen die boven de winkel woonden, werden in allerijl geëvacueerd. Twee mensen moesten door de brandweer met een hoogwerker in veiligheid worden gebracht.

Overbuurman Jan Hutten: “Ik werd wakker van hulpgeroep. Toch een soort rauwheid waar je hersenen blijkbaar op aanslaan. Enorm heftig.”
Hutten stond vanuit zijn badkamer naar de brand te kijken.
“Ik vond het na een paar minuten echt doodeng. Ik dacht dat alle panden eraan zouden gaan. En wie zit er nog in?”

Op videobeelden is te zien dat de brand zich razendsnel ontwikkelde. Dat was mede het gevolg van een muur aan de achterkant, die door de brand instortte. Met de extra zuurstof die daardoor de vuurhaard bereikte, greep de brand snel om zich heen.

De brandweer had uren nodig om de brand meester te worden. Pas om kwart over zeven vanochtend werd het sein brand meester gegeven. Nog altijd smeult de brand na. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Omwonenden die in veiligheid waren gebracht, werden opgevangen in het tegenovergelegen Stadskantoor. Of zij vandaag weer terug kunnen naar huis is nog de vraag. Volgens de brandweer is de constructie van het pand aangetast.

Van de slaapwinkel is niets meer over. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk.
Het is al de tweede brand binnen een week in het Spijkerkwartier. Enkele dagen geleden brandde een lunchroom op de Steenstraat uit.
“Niet echt lekker wakker worden zo. Brand bij de buren”, aldus Paul Clappers.


Op vrijdagochtend smeult de brand nog altijd na. (Foto: Paul Clappers.)