Hij komt, hij komt: Sinterklaas onderweg naar Arnhem

/

ARNHEM – Aanstaande zaterdag 18 november om 16.15 uur is het zover. Dan komt Sinterklaas met een bonte stoet aan pieten aan op de Rijnkade in Arnhem. Gezeten op zijn schimmel Ozosnel zal hij daarna een rondtocht maken door Arnhem.

(Door: Redactie)

Ruim voor de Goedheiligman aanmeert aan de Rijnkade, is er voor wachtende kinderen en hun ouders al een feestelijk programma. Vanaf 15:30 uur zorgen razende reporters van Fanatiek Evenementen ervoor dat bezoekers zich niet vervelen tijdens het wachten op Sinterklaas.

Sinterklaas zal na aankomst verwelkomd worden door burgemeester Marcouch. Daarna vertrekt de stoet van Sinterklaas rond 16.45 uur voor een uitgebreide route door de binnenstad. De exacte route vind je onderaan dit bericht.

De route eindigt rond 18.15 uur bij de Eusebiuskerk. De Eusebiuskerk is vanaf 18:30 uur open voor een Meet & Greet met Sinterklaas en zijn pieten. Toegang is alleen mogelijk met een kaartje, maar het evenement is stijf uitverkocht.

Arnhem kent sinds enige jaren geen ‘zwarte’ pieten.
“Wel zijn er traditionele pieten”, aldus de organisagtie. “Zij zijn ongeschminkt en hebben dus hun eigen, natuurlijke huidskleur. Ze zijn prachtig aangekleed en zijn ‘vermomd’ met sikken, baarden, snorren en hoeden.”