Hoeveelheid afval naast de containers lijkt terug te lopen

ARNHEM – Officiële cijfers over de hoeveelheid afval naast de containers heeft de gemeente Arnhem nog niet beschikbaar, maar het lijkt erop dat afvaldumpingen naast de containers sterk teruglopen nu de afvalcontainers zonder pasje te openen zijn.

“De containers zijn pas kort weer zonder afvalpas te openen en om die reden hebben we nog geen overzicht”, vertelt wethouder Bob Roelofs. “Maar als ik af moet gaan op de berichten die ik op social media tegenkom en op signalen die ik binnenkrijg, dan is er sprake van minder afval dat naast de containers wordt geplaatst.”

Roelofs verwacht over enkele weken een beter beeld te hebben.
“We zijn van plan om maandelijks een overzicht te maken om te zien hoe het gaat.”

Ondertussen heeft de gemeente Arnhem inmiddels alle containers voor restafval van het slot afgehaald. De gemeente verwacht enkele maanden nodig te hebben om de verkleinde containerwangen te verwijderen.

Enigszins verwarrend is dat op veel containers nog stickers zitten waarop staat dat de container alleen met een afvalpas te openen is.
Roelofs: “Dat hebben we eerlijk gezegd over het hoofd gezien. Inmiddels wordt eraan gewerkt om die mededeling van de containers te verwijderen.”

Ruim 53 procent van de Arnhemmers sprak zich in maart bij het afvalreferendum uit tegen diftar, het systeem waar wordt betaald per vuilniszak. Tegenstanders van diftar hebben er altijd op gewezen dat diftar leidt tot veel afvaldumpingen naast de containers.

Vorige artikel

Het is zover: het feesthoedje en de staart zijn er al af

Volgende artikel

Overlast Rijnkade: het is menens voor burgemeester Marcouch

Tip: