Jan Herman de Baas nieuwe gemeentesecretaris gemeente Arnhem

/

ARNHEM – Jan Herman de Baas is vanaf 1 juni aanstaande de nieuwe gemeentesecretaris van Arnhem. Veel verandert er niet. De Baas is al sinds juni vorig jaar in Arnhem aan de slag als gemeentesecretaris op interim basis.

“De heer De Baas is unaniem als beste kandidaat naar voren gekomen vanuit de wervings- en selectieprocedure die is begeleid door een extern gespecialiseerd bureau”, meldt de gemeente Arnhem.

Jan Herman de Baas (61) ging in juni vorig jaar aan de slag als interim gemeentesecretaris in Arnhem nadat Rob van Wuijtswinkel vertrok. Van Wuijtswinkel zat op dat moment al enkele maanden ziek thuis nadat hij verantwoordelijk werd gehouden voor het achterhouden van het discriminatierapport.

Als gemeentesecretaris was Van Wuijtswinkel verantwoordelijk voor het Arnhemse ambtenarenapparaat. De universiteit van Tilburg concludeerde in een onderzoek dat er bij de gemeente Arnhem een gebrek is aan diversiteit bij het personeelsbeleid.

Van Wuijtswinkel en concerndirecteur Stef Schuijt waren het niet eens met de conclusie van de onderzoekers. Zij hielden het rapport achter. Door vasthoudendheid van ChristenUnie-raadslid Nathalie Neede kwam het rapport uiteindelijk toch tevoorschijn.

De gemeente Arnhem verwacht dat dit soort incidenten met de komst van De Baas als gemeentesecretaris tot het verleden behoren.
“De Baas is een verbinder die sensitief is richting politiek, bestuur en organisatie. Bovendien is het bekend met Arnhem en de regio”, aldus de gemeente in een verklaring.

Vorige artikel

Commentaar: verbieden van tegeltuinen is een onzalig plan

Volgende artikel

Gemeenteraad ziet verbod op tegeltuinen niet zitten

Tip: