Klaartje Koorn stopt als fractievoorzitter CDA

/

ARNHEM – Klaartje Koorn stopt als fractievoorzitter van het CDA en vertrekt uit de gemeenteraad van de gemeente Arnhem. Woensdag 1 mei heeft zij dit laten weten in een brief aan burgemeester Marcouch.

(Door: Patrick Arink)

Klaartje Koorn laat Marcouch weten dat zij tot aan het begin van het zomerreces op 3 juli 2024 actief blijft en daarna stopt als raadslid. Door tot de zomer actief te blijven, wil Koorn de CDA-fractie de tijd geven om alle taken onderling opnieuw in te richten.

In de brief aan Marcouch schrijft Klaartje Koorn dat zij kiest voor haar gezin.

“Het doet mij enorm veel verdriet, maar ik doe het vooral met trots. Na het overlijden van de vader van mijn kinderen in 2023 kies ik nu voor rust binnen mijn gezin en daarmee ook voor de kinderen. Ik weet dat ik hiermee de juiste keuze maak.”

Koorn is sinds tien jaar actief als raadslid, twee jaar als commissielid en was sinds 2020 fractievoorzitter.
“Ik kijk met dankbaarheid terug op de jaren die ik de stad heb mogen dienen en met veel genoegen op de samenwerkingen binnen en buiten de raad. Met veel warmte denk ik aan de inwoners die ik heb mogen ontmoeten, steunen of horen. En natuurlijk ook met veel genegenheid aan de collega’s die ik al die jaren de mijne heb mogen noemen.”

Koorn gaat met haar nieuwe samengestelde gezin ook Arnhem verlaten.
“De stad is mij in het hart verweven. Ik ga het enorm missen. Arnhem blijft altijd mijn thuis.’ Later zal de fractie bekend maken hoe de taken worden verdeeld. Wel is al bekend dat fractievolger Luc Groot de vrijgekomen raadszetel in zal nemen.”

Het CDA heeft twee raadszetels in de gemeenteraad. De tweede zetel wordt ingenomen door Scott van den Broek.

Het vertrek van Klaartje Koorn is het derde afscheid van een ervaren raadslid dit jaar. Afgelopen maand liet Hans Eliëns van de Partij voor de Dieren weten dat hij het raadswerk niet kan combineren met zijn nieuwe baan en daarom stopt als raadslid. Eerder vertrok Sarah Dobbe van de SP naar de Tweede Kamer.

De kwaliteit van de gemeenteraad wordt er op deze manier niet beter op…