Floor Hogenhout, Leo de Groot en Hans Eliëns. (Foto: Partij voor de Dieren.)

Leo de Groot wederom lijsttrekker Partij voor de Dieren bij gemeenteraadsverkiezingen

/

ARNHEM – Leo de Groot is ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem de lijsttrekker bij de Partij voor de Dieren. Het is inmiddels de vierde keer dat De Groot de lijst aanvoert.

Nieuwkomer Floor Hogenhout is de nummer twee op de lijst van de Partij voor de Dieren. Zij studeert algemene natuurwetenschappen en is momenteel actief als fractievolger met onder andere de energietransitie in haar portefeuille.

De nummer drie van de kandidatenlijst is Hans Eliëns. Eliëns verving in juli 2020 Mieke Hegge als raadslid toen zij om gezondheidsredenen moest stoppen. Voor die tijd was hij al actief als fractievolger.

In Arnhem kiest de Partij voor de Dieren voor een “planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen”. De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Arnhem. Zo wil de partij dat er in Arnhem niet meer gebouwd wordt in het groen.
“Het welzijn van mens en dier, en niet de economische belangen, moet voorop staan bij nieuwe ontwikkelingen”, aldus de partij.

De Partij voor de Dieren is sinds 2014 vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De ene zetel die de partij in 2014 won, werd verdubbeld bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De partij staat hoog in de peilingen. Daardoor is er een redelijke kans dat er ook bij de komende verkiezingen zetelwinst gehaald wordt.

Met het bekendmaken van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen door de Partij voor de Dieren, hebben nu bijna alle partijen in de gemeenteraad bekend gemaakt met welke lijsttrekker zij de verkiezingen ingaan. Alleen de PVV moet nog naar buiten komen met de naam van haar lijsttrekker. Naar verwachting wordt dit Coen Verhey, die nu fractievoorzitter is van de PVV in de gemeenteraad.

Vorige artikel

Volgende tegenstander Vitesse in Conference League: Rapid Wien

Volgende artikel

Meeste verkeersongelukken in Arnhem op de Centrumring

Tip: