Volgende tegenstander Vitesse in Conference League: Rapid Wien

ARNHEM – Rapid Wien is de volgende tegenstander van Vitesse in de Conference League van de UEFA. Tenminste: daar mag je van uitgaan nu Tottenham Hotspur door corona niet in staat was haar laatste wedstrijd in de poule-fase te spelen tegen Stade Rennes.

De loting voor de volgende ronde van de Conference League werd maandagmiddag voltrokken. Anders dan bij de loting voor de Champions League, verliep de loting zonder blunders.

De volgende ronde in de Conference League is een tussenronde. De nummers twee uit de poule-fase, spelen tegen een verliezende club uit de Europa League. De duels worden op 17 en 24 februari gespeeld. Vitesse speelt op 17 februari het duel in Wenen. Een week later wordt in Arnhem de return gespeeld.

Omdat de UEFA officieel nog geen besluit genomen heeft over de gevolgen van het geschrapte duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes, stond ook Tottenham op het briefje van Vitesse. Hoewel iedereen ervan uitgaat dat de UEFA besluit dat Tottenham reglementair met 3-0 verliest doordat de wedstrijd niet gespeeld wordt, houdt de Londense club nog altijd hoop.

“Terwijl we wachten op de beslissing van de UEFA, heeft vandaag de loting plaatsgevonden”, twitterde de club. “Wij of Vitesse spelen tegen SK Rapid Wien.”

Rapid Wien is op dit moment de nummer vijf in de Oostenrijkse competitie. In de groepsfase van de Europa League eindigden de Oostenrijkers derde achter West Ham United en Dinamo Zagreb.

Op social media zijn Vitessefans opgetogen over de loting.
“Tegenstander nooit onderschatten, maar het had zeker beroerder gekund”, concludeert de een.
“Mooie loting weer hoor”, meldt iemand anders.

Vitessefans die de wedstrijd in Wenen willen bijwonen hebben pech. Na de uitwedstrijd van Vitesse tegen Stades Rennes hebben een aantal Vitessefans zich misdragen. De UEFA heeft daarom bepaald dat Vitesse bij de komende wedstrijd tegen Rapid Wien geen fans mag meenemen.
Het is vanwege corona bovendien onzeker of publiek welkom is bij de wedstrijden in Wenen en in Arnhem.