Lichtevenement De Grote Schijn enorme publiekstrekker

/

ARNHEM – Tot en met zondag is in Park Zypendaal nog het evenement De Grote Schijn te zien. Tijdens een twee kilometer lange wandeltocht in het donker, worden bezoekers betoverd met geluid, geuren en vooral licht. Het evenement is een onverwacht groot succes.

Bezorgde Arnhemmers uitten vooraf hun zorgen. Zij vrezen dat het grootschalige evenement ten koste gaat van de natuur in het park. Na de eerste avond regende het klachten uit omliggende wijken over geluidsoverlast.

De geluidsoverlast werd door organisator Mojo snel opgelost en volgens de gemeente is er weinig kans op negatieve effecten voor de natuur. Het publiek, dat 17,25 euro moet betalen om toegang te krijgen, stroomt ondertussen massaal toe. De Grote Schijn is een groot succes.

Tot en met donderdag 28 oktober hebben naar schatting al 25.000 mensen De Grote Schijn in Arnhem bezocht. Vooraf rekende de organisatie in totaal op 30.000 bezoekers. Omdat het evenement nog tot en met zondag te beleven is, lijkt dat aantal ruimschoots te worden gehaald.

Op social media zijn bezoekers lyrisch. Foto’s die gemaakt zijn tijdens de wandelroute door het park, worden uitgebreid gedeeld. Hieronder een selectie.

https://twitter.com/NatashaV/status/1453449175685910536

Vorige artikel

Rijnstate-directeur: “De vrijheid om geen vaccin te nemen, werkt voor reguliere patiënten erg negatief uit”

Volgende artikel

Longread: Welkom in de wondere wereld van de wakkere wappie

Tip: