Meer leefbaarheid en veiligheid voor De Drieslag

/

ARNHEM – Meer groen, een opgeknapte buitenruimte, camerabewaking, feestverlichting en een nieuwe huisstijl. Met deze ingrepen krijgt de leefbaarheid en veiligheid bij winkelcentrum de Drieslag in Malburgen een enorme impuls.

(Door: Redactie)

De gemeente Arnhem heeft enige tijd geleden een Stadsmarinier aangesteld. Die is, samen met gebruikers en betrokkenen van de Drieslag, aan de slag gegaan om een set aan prioriteiten vast te stellen. De belangrijkste wensen zijn nu uitgevoerd.

Een kernteam van wijkagenten, handhavers en gemeente heeft al een groot aantal van deze acties ingezet: bekende overlastgevers worden aangesproken, verloederde plekken zijn aangepakt en er zijn controles uitgevoerd bij kwetsbare panden. Ook is een regelmatig overleg met ondernemers gestart en zijn bewoners zich aan het organiseren als bewonersgroep.

Daarnaast zijn prullenbakken en blinde muren van het winkelcentrum voorzien van kunst, is er groen en feestverlichting toegevoegd en hebben de winkeliers weer een werkende camerabewaking.

De komende tijd wordt ook gewerkt aan muziek op de Drieslag, het verder aanpakken van overlast en de voorbereiding van grote ingrepen in de openbare ruimte.

Stijgende lijn

Samen met raadsleden en ondernemers van het winkelcentrum plaatste wethouder Mark Lauriks (PvdA) nieuwe opgeknapte vlaggenmasten. Hierin hesen zij vlaggen met het nieuwe beeldmerk van het winkelcentrum.

Lauriks: “Malburgen verdient een gezellig, opgeruimd en leefbaar winkelcentrum in het hart van de wijk. Het is indrukwekkend om te zien dat in korte tijd al een boel geregeld is: het winkelcentrum is schoner, groener en bewoners en bedrijven slaan de handen ineen. Het hijsen van de mooie nieuwe vlaggen zie ik dan ook als een symbool voor de stijgende lijn die is ingezet op de Drieslag.”