Nieuwe website voor mensen met geldzorgen in Arnhem

ARNHEM – De gemeente Arnhem heeft een nieuwe website gelanceerd voor mensen die in verband met de hoge energielasten in de problemen komen. Via deze website is te zien welke mogelijkheden de gemeente Arnhem heeft voor mensen met geldzorgen.

Op de website staan alle concrete regelingen en maatregelen bij elkaar voor mensen in de gemeente Arnhem die geldzorgen hebben. De website richt zich zowel op bewoners als ondernemers. De website wordt doorlopend aangevuld wanneer er nieuwe maatregelen bekend zijn geworden.

De website geeft niet alleen informatie over de energietoeslag die beschikbaar is. De website geeft ook informatie met tips om energie te besparen. Daarna wordt informatie gegeven over onder andere de voedselbank, speelgoedbank en de regeling om kosteloos menstruatieproducten op te halen.

Ondernemers kunnen op een apart onderdeel van de website meer informatie vinden met hulpmaatregelen. Daarnaast is er voor ondernemers een telefoonnummer waar zij met hun vragen terecht kunnen.

Voor mensen die niet in aanmerking komen voor (financiële) steun, is er eveneens de mogelijkheid om contact op te nemen met een medewerker van de gemeente voor een zogeheten maatwerkgesprek bij Goed Geregeld Arnhem.
“De medewerkers van Goed Geregeld zullen uw situatie beoordelen. Mogelijk kunnen zij een tegemoetkoming voor de gestegen energielasten aanvragen bij de gemeente.”

De gemeente hoopt dat veel mensen gebruik maken van de mogelijkheden die op dit moment geboden worden:
“Hulp vragen is in ieder geval de eerste stap om een oplossing te zoeken.”

https://www.arnhem.nl/Inwoners/geldzorgen