Wie is de innovatiefste student van Nederland?

/

ARNHEM – Voor de tweede keer organiseert INNOVATE in Arnhem de competitie voor De Innovatiefste Student van Nederland. De eerste aflevering, corona raasde nog door het land, was een succes met nationale belangstelling.

Een apparaat voor blinden en slechtzienden om de weg terug te vinden, een duurzaam aandrijfsysteem voor spaceshuttles, een folie waarmee stikstof kan worden opgevangen of een technologie om kindersterfte tegen te gaan in derdewereldlanden. Het zijn een paar van de inzendingen die dit jaar binnenkwamen voor de competitie ‘Innovatiefste student van Nederland’.

Op donderdagavond 13 oktober aanstaande pitcht de nieuwe generatie impactmakers hun ideeën voor een betere wereld in de grote zaal van Stadstheater Arnhem. Daar wordt bepaald wie het aller-innovatiefste talent van de huidige generatie studenten is.

INNOVATE organiseert deze nationale challenge samen met zakenblad Quote en wetenschapsblad Quest. De winnaar mag zich niet alleen een jaar lang De Innovatiefste Student van Nederland noemen, maar gaat op kosten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op volledig verzorgde reis naar Silicon Valley.

“Fantastisch hoe creatief de jonge studenten zijn”, aldus voorzitter Berry Kessels van INNOVATE. “Ik ben er trots op dat we vorig jaar, midden in coronatijd, zo’n prachtig evenement tot stand hebben kunnen brengen. Ik kijk uit naar de tweede aflevering.”

INNOVATE

Twee jaar lang manifesteerde INNOVATE zich noodgedwongen vooral online. Nu is het weer tijd voor spektakel en reuring in de Arnhemse binnenstad. Iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van morgen kan zich van 12 t/m 15 oktober onderdompelen in de toekomst. Bijzondere ervaringen gegarandeerd.

Astronaut André Kuipers neemt de bezoekers een een avond lang mee op avontuur rond onze aarde. Op een ander moment kun je leren hoe we ervoor gaan zorgen dat Nederland energieneutraal is in 2035. En hoe zat het nu met Artificial Intelligence, the Metaverse en Crypto? Bij INNOVATE is het antwoord op die vragen te vinden.

Creatief directeur Hilmer Thijs van INNOVATE: “Met vier dagen aan programma op verschillende locaties in Arnhem is er voor iedereen iets bijzonders te beleven.”

Op woensdagavond 12 oktober begint het programma met een onderwerp dat iedereen aangaat: de energietransitie. Hoe komen we los van slechte energie, en hoe gaan we er voor zorgen dat we in 2035 energieneutraal zijn?

Vijf top-innovators in de energietransitie vertellen het in energiestad Arnhem tijdens de INNOVATE Energy Meetup op 12 oktober in Industrial Studios op energy-hotspot Industriepark Kleefse Waard.

Op vrijdagmiddag 14 oktober komt ondernemend Arnhem samen tijdens het Bring Your Own Business event in Rozet Arnhem. Arnhem Studiestad, Startup50 Gelderland en Startclub Arnhem organiseren een middag gevuld met workshops, een Collegetour met een Arnhemse topondernemer, een expo met ondernemers uit de stad en maar liefst twee finales: die van Startup50 Gelderland én de finale van de Student City Challenge.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website:
https://www.innovate.community/