Ome Joop’s Tour deelt kerstcadeaus uit

ARNHEM – Ongeveer 550 kinderen in Arnhem worden komende zaterdag, 18 december, verrast met een speciaal kerstcadeautje. De kerstman van Ome Joop’s Tour door de stad. Ze rijden die dag met ‘kerstverlichte’ busjes en motoren langs een aantal bijzondere locaties.

Vanuit twee busjes worden zaterdag 18 december 2021 op verschillende locaties in Arnhem speelgoed uitgedeeld aan kinderen. De kerstman van Ome Joop’s Tour eindigt zijn tour met een bezoek aan park ’s Koonings Jaght. Daar brengt hij op zijn motor knuffels voor alle bewoners.

Marcel Legerstee, de voorman van Ome Joop’s Tour, wil in de donkere dagen voor kerst speelgoed geven aan kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Al het speelgoed en de knuffels zijn gedoneerd door Stichting Speelcadeau uit Eindhoven. Zij zamelt het gehele jaar door goed (gebruikt) speelgoed in.
Legerstee: “Zo kunnen we samen met al onze vrijwilligers de kerstman een handje helpen.”

Ook samenwerkingspartner Vitanos speelt dit jaar een grote rol tijdens de kersttour. Samen met leerlingen van Praktijk Onderwijs van Leerpark Arnhem bakken zij koekjes. Leerlingen van Parkschool uit Presikhaaf schrijven daar nog eens een persoonlijke boodschap bij. Dat doen ze op een mooie kaart met een illustratie van de bekende illustrator Daniëlle Futselaar uit Arnhem. Speelgoed, koekjes én kaart worden vervolgens samen uitgedeeld aan de kinderen.

De Arnhemse Stichting Ome Joop’s Tour organiseert jaarlijks een 10-daagse fietstour door Nederland voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Deze kinderen hebben zelf weinig of geen vakantiemogelijkheden. Even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en voor hun toekomst.

Vorige artikel

Barbara Esseboom uitgeroepen tot Arnhemse Held 2021

Volgende artikel

Verkoop sociale huurwoningen ging op aan verhuurderheffing

Tip: