Barbara Esseboom uitgeroepen tot Arnhemse Held 2021

/

ARNHEM – Tijdens een kleine (want corona) bijeenkomst in Rozet is Barbara Esseboom gisteravond uitgeroepen tot Arnhemse Held 2021. De verkiezing wordt ieder jaar door Rozet georganiseerd.

Barbara Esseboom krijgt de titel vanwege haar inspanningen om Keti Koti officieel te herdenken en te vieren in Arnhem. Arnhem is de tot nu toe de enige stad in Nederland waar officieel wordt stilgestaan bij het afschaffen van de slavernij.
Daarnaast zet zij zich in voor het project Sporen van de slavernij in Gelderland van de afdeling Erfgoed.

Esseboom was verrast met de uitverkiezing.
“Ik voel me door deze prijs gesteund in de dingen die ik doe en waarvan ik denk dat veel mensen niet doorhebben wat ik probeer te doen. Ik vind het een heel groot blijk van waardering. Ik had het nooit verwacht. Ik zie in deze prijs een stimulans om door te gaan.”

Esseboom was samen met Tonnie van den Herik en Wase Omar genomineerd voor de titel. Wase Omar, in 1994 naar Nederland gevlucht uit Afghanistan, is initiatiefnemer van vrijwilligersclub Sport en Integratie in Immerloo. Deze vereniging organiseert activiteiten voor met name kwetsbare mensen in Immerloo en Het Duifje. Tonnie van den Herik zet zich al 35 jaar in voor het lot van daklozen in Arnhem.

Barbara Esseboom ontvangt, net als eerdere winnaars, een heldenrol in het trappenhuis van Rozet. Arnhemse helden uit heden en verleden worden hier geëerd.

Hieronder: vanwege de coronabeperkingen werd de bekendmaking van de titel Arnhemse Held 2021 via YouTube uitgezonden.

Vorige artikel

Meeste verkeersongelukken in Arnhem op de Centrumring

Volgende artikel

Ome Joop’s Tour deelt kerstcadeaus uit

Tip: