Oud-wethouder Jan van Dellen directeur bij The Economic Board

/

ARNHEM – Oud-wethouder Jan van Dellen (VVD) is benoemd tot nieuwe directeur van The Economic Board. Van Dellen start maandag 5 september als algemeen directeur. Als wethouder van Economische Zaken was Jan van Dellen de afgelopen vier jaar al betrokken bij The Economic Board.

“De ervaring op het gebied van regionale economische samenwerking en zijn brede ondernemingservaring neemt Van Dellen mee in zijn nieuwe functie als algemeen directeur”, meldt The Economic Board in een persbericht.

Jan van Dellen heeft veel zin in zijn nieuwe functie.
“The Economic Board heeft de afgelopen jaren al heel veel bereikt. Gevoelsmatig zijn we nog maar net begonnen aan een aantal grote opgaven waarin onze regio echt het verschil kan maken, zeker als we het samen doen. Ik kijk met veel plezier uit naar de samenwerking en de wijze waarop we de relatie met onze gemeenten, ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen verder uitbouwen.”

Voorzitter Ahmed Marcouch van The Economic Board:
“Met Jan van Dellen hebben wij als Economic Board de directeur gevonden die met deze bondgenoten de regio kan optillen tot een volgend niveau. Dit is hem op het lijf gesneden en dat is belangrijk voor de toekomst van al onze bewoners.”

The Economic Board is een samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio Arnhem-Nijmegen. Als innovatiemotor stimuleert de organisatie bedrijven en innovaties in de topsectoren Health & Hightech, Energy en Food en de cross-overs daartussen. The Economic Board communiceert over het bijzondere potentieel van de regio en bundelt deze verhalen onder de noemer van Lifeport.

Van Dellen volgt Rijn Platteel op die de afgelopen periode als ad interim algemeen directeur de honneurs heeft waargenomen.