Lage waterstand zit Bridge to Liberation dwars

/

ARNHEM – Bridge to Liberation ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Bij de eerdere edities van het herdenkingsfestival traden de artiesten op vanaf een drijvend podium in de Nederrijn. Door de lage waterstand is het dit jaar niet mogelijk om pontons aan de Rijnkade te plaatsen.

De waterstand in de Nederrijn bij Arnhem staat nog altijd extreem laag. Er wordt de komende dagen geen regen verwacht en de verwachting is dat het waterpeil in de eerste week van september nog een paar centimeter verder omlaag gaat. Zelfs wanneer het in de dagen erna flink zou gaan regenen, blijft het waterpeil in de rivier ver onder de normale waarden.

De lage waterstand zit de organisatie van Bridge to Liberation dwars. Het waterpeil in de rivier is te laag om de pontons te plaatsen die normaal gesproken gebruikt worden als drijvend podium tijdens Bridge to Liberation.

Bridge to Liberation gaat ondanks de lage waterstand gewoon door, maar niet zoals vanouds. Dit jaar geen drijvend podium.
“We moeten improviseren”, aldus een woordvoerder van Bridge to Liberation.

In plaats van een drijvend podium maakt Bridge to Liberation dit jaar gebruik van een vast podium. Dat podium wordt tegen de John Frostbrug aangezet, naast het kantoor van Volkshuisvesting.

“Voor het publiek heeft het niet zoveel gevolgen”, aldus de organisatie. “De locatie blijft hetzelfde en er kunnen in deze opzet net zoveel mensen genieten van het evenement aan de Rijnkade als met een drijvend podium.”

Massed Pipes and Drums

Bridge to Liberation wordt dit jaar gehouden op vrijdag 16 september. Er zijn dit keer optredens van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders, Phion en Introdans. Tijdens Bridge to Liberation zal Winfried Baijens het publiek meenemen in de films met verhalen over de impact van de Slag om Arnhem.

Naast het evenement Bridge to Liberation wordt op vrijdag 16 september ook op andere manieren stilgestaan bij de Slag om Arnhem die 78 jaar geleden plaatsvond. Na een besloten herdenkingsbijeeenkomst in de Eusebiuskerk, is er de jaarlijkse herdenking bij de Berenkuil. Voorafgaand aan deze herdenking zullen de Massed Pipes and Drums over de John Frostburg lopen.

Vorige artikel

Oud-wethouder Jan van Dellen directeur bij The Economic Board

Volgende artikel

Longread: Bouwplannen Spoorzone Arnhem-Oost storten als een kaartenhuis in elkaar

Tip: