Politie nog steeds op zoek naar relschoppers Koningsdag

ARNHEM – De politie in Arnhem is twee maanden na de rellen in Sonsbeek op Koningsdag nog steeds op zoek naar een aantal relschoppers. Via een posting op Facebook worden vier mannen opgeroepen zich te melden.

Tijdens Koningsdag vond in Arnhem een grote demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen. Die demonstratie trok een paar duizend mensen uit het hele land.

Door maatregelen die de gemeente had genomen, verliep de demonstratie probleemloos. Een paar uur na de demonstratie ging het toch nog mis. Een paar honderd anti-coronademonstranten was na de demonstratie naar Sonsbeek gegaan. Toen de politie aan het begin van de avond de aanwezige mensen in het park sommeerde om weg te gaan, zocht een aantal demonstranten de confrontatie met de politie.

De politie, op dat moment niet voorbereid op rellen, had grote moeite om de rust weer te herstellen. De agenten werden bekogeld met flesjes en bierblikjes. Over en weer werden harde klappen uitgedeeld.

Verschillende relschoppers werden opgepakt, maar een aantal van hen wist de dans te ontspringen. De politie in Arnhem is specifiek op zoek naar vier mannen.
Op Facebook werden vandaag vier foto’s van de personen in kwestie geplaatst, waarbij de gezichten onherkenbaar werden gemaakt.

“We hebben beelden van de ongeregeldheden en we willen hierbij een oproep doen aan de vier mannen op de foto’s om zich bij ons te melden”, aldus de politie.

De vier mannen krijgen een week de tijd om zich te melden. Daarna worden de relschoppers herkenbaar in beeld gebracht, waarschuwt de politie.