Coronaproof het terras op? Met een online centraal registratiesysteem, wil de gemeente Arnhem horeca-ondenemers én bezoekers helpen. (Foto: Café Kroon.)

Primeur voor Arnhem: centrale corona-registratie voor de horeca

/

ARNHEM – Wanneer de horeca weer open mag is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat horeca-ondernemers verplicht zijn om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen wanneer het moment daar is. Dat wordt een stuk eenvoudiger dankzij een online centraal registratiesysteem voor alle horecazaken in Arnhem.

Het online regsitratiesysteem werd vanochtend gepresenteerd in Stadsvilla Sonsbeek door wethouder Jan van Dellen (VVD) en Jan van Hooijdonk, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Arnhem. Arnhem is de eerste gemeente in Nederland met één centraal online registratieplatform voor alle horecazaken in de stad.

“Fantastisch initiatief”

Bezoekers hoeven met het nieuwe systeem niet meer een papieren registratie in te vullen of bij iedere horecazaak die ze bezoeken hun gegevens achter te laten. Met je telefoon kun iedereen zich razendsnel registreren via een QR-code.

De QR-code verwijst door naar de website Gastvrij-Arnhem.nl. Hier kunnen horecabezoekers online hun gegevens invullen. Dit hoeft niet per se aan de deur. Wie van plan is om de stad in te gaan, kan dit vooraf al thuis doen.

Horecabezoekers kunnen ervoor kiezen om de gegevens (veilig) op te slaan, zodat bij een volgend bezoek alleen ‘ingecheckt’ hoeven te worden, zonder weer alle gegevens in te vullen. Gegevens worden maximaal twee weken beveiligd bewaard en daarna automatisch gewist.

Horecaondernemers in Arnhem kunnen zich gratis aanmelden om deze registratie-tool te gebruiken.
“Hoe meer horeca zich aansluit, hoe eenvoudiger het wordt voor bezoekers omdat deze horecaondernemers hetzelfde systeem hanteren”, aldus de initiatiefnemers.

Wethouder Van Dellen: “De Arnhemse horeca laat zich met deze innovatie van haar beste kant zien. Deze online registratie tool voorziet in veiligheid, snelheid en gemak. Dat is voor klanten extra prettig als ze straks weer naar de horeca mogen komen. Als gemeente dragen we graag bij aan deze Arnhemse gastvrijheid. Dit is een fantastisch initiatief.”

Het centrale registratiesysteem is een initiatief van de Gemeente Arnhem en een samenwerking tussen diverse Arnhemse bedrijven, Platform Binnenstad Arnhem en Koninklijk Horeca Nederland.

Dankzij financiële steun van de gemeente en van en Stichting Ondernemers Fonds Arnhem (Sofa), is het systeem voor zowel bezoekers als ondernemers gratis.

Vorige artikel

Foto’s: bekerkoorts loopt op in aanloop naar bekerfinale

Volgende artikel

Opknapbeurt voor “slechtste parkeergarage van Nederland”

Tip: