Terrassen mogelijk langer groter

//

ARNHEM – In verband met de corona-pandemie besloot de gemeente afgelopen jaar dat terrassen van horecagelegenheden groter mochten zijn dan gebruikelijk. De gemeente wilde op die manier de horeca tegemoetkomen. D66 en Arnhem Centraal stellen voor om die maatregel te verlengen tot komend voorjaar.

De huidige grotere terrassen zijn tot 31 december van dit jaar toegestaan. Maar als het aan de twee partijen ligt, wordt de maatregel verlengd tot en met 30 juni volgend jaar.

“Als gebleken is dat de grotere terrassen geen problemen veroorzaken, zou dat langer moeten kunnen”, zeggen de partijen.

Volgens D66 en Arnhem Centraal zijn er goede argumenten om langer door te gaan met de terrasverruiming.
“De horeca nog steeds blij is met de terrasverruiming omdat er daardoor meer gasten
ontvangen kunnen worden op gepaste afstand. Horecaondernemers kunnen mogelijk iets meer geld verdienen. Bovendien is onduidelijk of de huidige versoepelingen de komende maanden standhouden”, sommen de partijen op.

De partijen willen wel dat goed gekeken wordt naar de belangen van de omgeving.
Afgelopen jaar ontstond gedoe over het verruimde terras van café Vrijdag aan de Velperbuitensingel. Een buurtbewoonster kreeg last van geluidsoverlast nadat het café toestemming had gekregen om ook voor de deur van de buren een terras neer te zetten.

Het voorstel van D66 en Arnhem Centraal wordt komende woensdag behandeld in de gemeenteraad.

Vorige artikel

Arnhem is een herdenking vergeten

Volgende artikel

Koninklijk overnachten in een kerktoren

Tip: