Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi vertrekt bij Vitesse

ARNHEM – Danilho Doekhi vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. De Vitesse-aanvoerder heeft een contract getekend bij 1. FC Union Berlin, dat zich afgelopen zaterdag als nummer vijf van de Bundesliga geplaatst heeft voor de UEFA Europa League.

Doekhi, 23, kwam vier jaar geleden als jeugdspeler over van Jong Ajax. In vier jaar tijd groeide hij uit tot een van de boegbeelden van Vitesse. Doekhi drong door tot Jong Oranje en werd door coach Thomas Letsch afgelopen zomer benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Vitesse.

Doekhi: “Ik ben er trots op dat ik zoveel wedstrijden voor Vitesse heb mogen spelen. Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Als voetballer, maar ook als mens.”

Voor Danilho Doekhi vertrekt, speelt hij met Vitesse nog in de play-offs in de strijd voor een Europees ticket.
“Eerst nog de play-offs. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal.”

Guram Kashia

Toeval of niet, maar afgelopen weekend was oud-aanvoerder Guram Kashia van Vitesse in Arnhem. Guram Kashia (34) speelde tussen 2010 en 2018 bij Vitesse. Onder leiding van Kashia won Vitesse in 2017 de KNVB-beker.

Kashia, nog altijd enorm populair in Arnhem, heeft na zijn vertrekt bij Vitesse in 2018 altijd gezegd dat hij terug zou keren in Arnhem. De liefde komt van twee kanten. Veel fans zouden graag zien dat Kashia terugkeert bij Vitesse.

Kashia speelde afgelopen seizoen voor Slovan Bratislava. Hij is transfervrij.