Wat??? Het wordt 21 graden, maar Arnhem gaat met sneeuwschuivers op pad!

ARNHEM – Je vraagt je af of ze wel goed bij hun hoofd zijn in het stadhuis. Het wordt morgen een zonnige dag en 21 graden, maar de gemeente Arnhem gaat met elf strooiwagens en sneeuwschuivers op pad.

Ongetwijfeld zal de gemeente morgen na een hele dag strooien en schuiven concluderen dat de wegen in Arnhem dankzij de inzet van zwaar materieel goed begaanbaar zijn. Schouderklopjes. Complimenten. Applaus.

Of misschien weet de gemeente Arnhem dingen over het weer die wij, gewone stervelingen die vertrouwen op Buienalarm en het KNMI niet weten? Met chemtrails, 5G en The Big Reset weet je het maar nooit tenslotte.

En zeg nou zelf: is het niet heel erg toevallig dat de gemeente juist een heel peloton gladheidsbestrijders de weg op stuurt, precies op de dag dat de coronapas verplicht is in de horeca? Nou?

Volgens de gemeente Arnhem is het allemaal niet zo spannend. De wagens gaan niet op pad omdat het glad wordt, maar om goed voorbereid te zijn op het moment dat dat wel zo is.

Er wordt morgen droog getest om te zien of alles werkt. En dat kun je beter doen op een zonnige dag in het najaar dan in een winterse sneeuwbui. De strooiroutes worden gereden om te controleren of de machines er zonder problemen langs kunnen. De preventieve route die gereden wordt bestaat uit 222 km rijbaan en 143 km fietspad.

De zogeheten ‘vlootschouw’ van het materiaal begint zaterdagochtend om 7.30 uur. De eerste vijf voertuigen vertrekken om 8.00 uur. Om 8.30 vertrekken nog zes combinaties. Rond het middaguur zijn ze terug.

Mocht het komende tijd wel glad worden, dan is de gemeente goed voorbereid. Op de gemeentewerf ligt 500.000 kilo zout en 40 kuub pekel klaar.

De gemeente benadrukt met klem dat er tijdens de testroute niet echt gestrooid wordt. Dat zéggen ze wel, maar wie vertrouwt er in deze woelige tijden nog op dingen die de overheid zegt…

Vorige artikel

Marcouch: “Ik zal handhaven!”

Volgende artikel

Arnhem is een herdenking vergeten

Tip: