Yildrim Usta lijsttrekker DENK bij gemeenteraadsverkiezingen

/

ARNHEM – Met Yıldırım Usta als lijsttrekker doet DENK de aankomende gemeenteraadsverkiezingen mee in Arnhem. Usta is op dit moment al raadslid voor de partij in Arnhem.

DENK (officieel DENK Verenigd Arnhem) heeft op dit moment twee zetels in de gemeenteraad. De partij was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 bij verschillende stembureaus in Presikhaaf de grootste partij. Vooral veel Arnhemmers met een Turkse achtergrond voelen zich verbonden met de partij.

Usta wijst erop dat DENK afgelopen jaren veel voorstellen heeft gedaan die door een meerderheid van de gemeenteraad werden overgenomen.

“Ons voorstel heeft ervoor gezorgd dat de stedenband met Wuhan in China werd verbroken. Dankzij onze inzet wordt eeuwigdurende grafrust mogelijk in Arnhem. Met talloze andere voorstellen heeft DENK in Arnhem het verschil gemaakt. DENK zegt wat gezegd moet worden en doet wat gedaan moet worden.”

Usta hoopt op een goed verkiezingsresultaat in maart volgend jaar.
“Ons werk is nog lang niet klaar. Ook in de toekomst willen wij strijden voor een Arnhem met voldoende betaalbare woningen voor iedereen. Een stad waarin we oog hebben voor een vitale lokale economie en tegelijkertijd ook duurzaam omgaan met middelen. Investeren doen we daarom dan ook liever in mensen in plaats van in stenen. Wij staan voor een inclusieve samenleving voor iedereen, waarin al het bijzondere zich mag manifesteren.”

DENK is bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet de enige partij die zich richt op Arnhemmers met een buitenlandse achtergrond. Ook de partij BIJ1 van Sylvana Simons heeft aangekondigd mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem.