‘Zwarte zaterdag’ in Arnhemse binnenstad door stroomstoring

/

ARNHEM – Gisteren was het Black Friday. Die werd voor een groot deel van de Arnhemse binnenstad vandaag gevolgd door een zwarte zaterdag. Als gevolg van brand in een transformatorhuisje, zat een deel van de binnenstad urenlang zonder elektriciteit.

De brand deed zich voor in een transformatorhuisje ter hoogte van de Roggestraat. De brandweer had de brand snel onder controle, maar nadat de boel geblust was zaten veel winkels in het centrum zonder stroom.

De meeste winkels sloten als gevolg van de stroomstoring hun deuren. Zonder verlichting, maar met name zonder mogelijkheid tot pinbetalingen had het geen zin om open te blijven.
De stroomstoring had gevolgen voor winkels en woningen in een groot aantal straten: de Roggestraat, Ketelstraat, Beekstraat en Koningsstraat zaten urenlang in het donker.

Rond 13 uur was door Alliander een noodvoorziening geplaatst waardoor de storing verholpen werd. De meeste winkels gingen daarna weer open.

Via Twitter leefde burgemeester Marcouch mee met de getroffen ondernemers:
“ Ik wil graag iedere Arnhemmer oproepen om onze ondernemers te steunen en weer Sinterklaasinkopen te doen zodra het mogelijk is.”