100.000 euro extra voor RTV Connect

ARNHEM – RTV Connect, het vroegere RTV Arnhem, krijgt ook dit jaar 100.000 euro extra subsidie. Dit heeft het college van B&W laten weten.

Het voortbestaan van de lokale omroep heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen. De gemeente heeft in het verleden meerdere keren op het punt gestaan om de stekker uit de omroep te trekken. Het bestuur van RTV Arnhem was een duiventil. De kwaliteit van de programma’s liet te wensen over en het bereik van de zender was nihil.

Twee jaar geleden werd de lijn omhoog ingezet. De omroep beloofde te professionaliseren en meer samen te werken met lokale omroepen uit de omgeving. Om dat mogelijk te maken kreeg de omroep vorig jaar eenmalig 100.000 euro van toenmalig wethouder Hans de Vroome.

Op verzoek van RTV Connect krijgt de omroep ook dit jaar 100.000 euro extra subsidie van de gemeente Arnhem.
“Er kan geconcludeerd worden dat er een professionaliseringsslag gaande is. De organisatie is versterkt, samenwerking met andere lokale omroepen heeft gestalte gekregen en journalistiek wordt samengewerkt met de NOS en Omroep Gelderland”, schrijft wethouder Cathelijne Bouwkamp aan de gemeenteraad.

Het uitblijven van extra geld zou volgens de omroep betekenen dat die ontwikkelingen stagneren. Om die reden heeft de gemeente besloten nogmaals extra geld te geven aan de omroep. Het geld komt vanuit de rijksmiddelen die de gemeente heeft ontvangen om de culturele sector in coronatijd te ondersteunen.