Met hink stap sprong naar Museum Arnhem

/

ARNHEM – Meer groen in plaats van asfalt en beton, kunst op de route en veilige oversteekpunten. Een greep uit de stappen die gemeente Arnhem wil zetten om van de verbinding tussen station Arnhem Centraal en Museum Arnhem een aantrekkelijke route te maken.

(Door: Redactie)

De route tussen station Arnhem Centraal en Museum Arnhem moet een aantrekkelijke en groene wandelroute worden die uitnodigt om die kant uit te lopen. In het voorstel moeten met name de Utrechtsestraat en de Utrechtseweg verbeterd worden.

De plannen zijn vastgelegd in een raadsvoorstel, nadat eerder een motie was aangenomen van VVD, D66 en GroenLinks waarin werd opgeroepen om de route tussen het station en het museum te verbeteren. In het raadsvoorstel wordt voorgesteld de maatregelen te nemen volgens “hink, stap, sprong”.

“Hink” zijn de maatregelen die op korte termijn al genomen kunnen worden omdat daarvoor voldoende geld aanwezig is. “Stap” betreft maatregelen die samenhangen met het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente, waarvan verlaging van de maximum snelheid naar 30 kilometer per uur het belangrijkste onderdeel is.
“Sprong” tenslotte gaat over het opnieuw inrichten van de Utrechtsestraat en de Utrechtseweg met een herprofilering van het gehele straatprofiel.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder ruimtelijke ordening: “Arnhem is een stad vol cultuur. En een van de toonaangevende voorbeelden hiervan is Museum Arnhem. Een plek waar Arnhem zo trots op is verdient een mooie, groene en uitnodigende route. Een route die past bij de uitstraling van het onlangs vernieuwde museum. Deze visie toont aan hoe we dit voor ons zien.”