Architectuurcentrum CASA: “De Stad als Kabelboom”

/

ARNHEM – Hoe kunnen we onze energie-infrastructuur zo vormgeven dat ons straatbeeld er ook profijt van heeft? Die vraag staat komende dinsdagavond centraal bij archtitectuurcentrum CASA. Samen met kunstenaar en vormgever Rosalie Apituley wordt gekeken naar oplossingen.

(Door: Redactie)

De inrichting van de openbare ruimte van onze stad wordt grotendeels bepaald door wat we niet zien: onder het trottoir ligt een wortelstelsel van kabels en leidingen verscholen. Deze ondergrondse infrastructuur beperkt niet alleen de mogelijkheden op het maaiveld – zoals bijvoorbeeld het planten van bomen en struiken – maar manifesteert zich ook bovengronds, vaak in de vorm van non-descripte trafohuisjes en kabelkasten.

Door de huidige energietransitie en de toename van ons elektriciteitsgebruik worden dat er steeds meer; de wildgroei aan laadpalen is tekenend. Kunnen we deze bovengrondse energie-infrastructuur zó vormgeven dat ons straatbeeld erop vooruitgaat en misschien meer doet dan alleen onze energieconsumptie faciliteren?

Hoofdspreker Rosalie Apituley laat dinsdagavond bij CASA zien hoe we op een andere manier naar deze systemen kunnen kijken. Daarna is er voor het publiek ruimte om in gesprek over de obstakels, alternatieven en kansen.

Speciale gast tijdens de avond is Iris Dijkstra van Atelier LEK. Iris Dijkstra ontwierp het lichtplan voor de vernieuwde Blauwe Golven.

Wie, wat waar?

De Stad als Kabelboom. Dinsdag 21 mei, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.
Locatie: NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree: 5 euro, leden van de CASA-societeit, studenten en houders van Arnhem Card gratis