Aanleg Prinsenhofpark van start

/

ARNHEM – De binnenstad van Arnhem krijgt er binnenkort een nieuw parkje bij. Naast het Provinciehuis op het Prinsenhof komt een bloemenpark, mét fietsenstalling.

(Door: Redactie)

Gedeputeerde Jan Markink en wethouder Cathelijne Bouwkamp hebben afgelopen week de eerste bloemen gezaaid. Ook openden ze de fietsenstalling, met een aparte bergruimte voor skaters.

Vorig jaar liet de provincie het oude kantoorpand Prinsenhof A circulair slopen. Bijna alle materialen zoals kozijnen en beton worden hergebruikt in nieuwe gebouwen. Op de lege plek die overbleef, komt nu een park in afwachting van mogelijke verbouwplannen van de rechtbank in de toekomst.

Het parkje zal onder andere gebruikt worden als speelveld voor hulphonden. Bij de provincie werken verschillende medewerkers met een hulphond. Die hebben een plek nodig om tussen het werk door te spelen.

In de Prinsenhof komt ook een ‘bomenhub’ van de gemeente Arnhem. Dit is een plek waar, in afwachting van een definitieve plek, tijdelijk bomen geplaatst worden als ze ergens weg moeten. Om de plek nóg groener te maken krijgt de provinciale parkeergarage een begroeide gevel.

Op de plek voor de parkeergarage is 700 m2 stenen gewipt. Hier komt een door tuinarchitect Arjan Boekel ontworpen, bloemenpracht. In de zomer kent de bloei van al die bloemen een hoogtepunt. Deze ‘superbloei’ is goed voor insecten.

De vergroening van het gebied rond het Huis der Provincie is het eerste project van provincie Gelderland en gemeente Arnhem om het bestuurskwartier van Arnhem groener te maken. Zo wordt het centrum levendiger en meer klimaatbestendig.

Wethouder Bouwkamp: “In Arnhem werken we aan een stad die klaar is voor het klimaat van de toekomst. Veel groen is daarin belangrijk, want bomen en planten helpen de stad om af te koelen. We vergroenen het liefst op plekken waar nu nog veel grijs te zien is, zoals hier in het Bestuurskwartier.”