Arnhem doneert 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbeving Marokko

ARNHEM – De gemeente Arnhem doneert 1 euro per inwoner voor de wederopbouw van Marokko. Dit is een bedrag van ruim 167.000 euro. De donatie wordt gedaan via het VNG Fonds, dat ervaring heeft met wederopbouwprojecten na rampen in het buitenland, bij aardbevingen, watersnoodrampen, tsunami’s en orkanen.

(Door: Redactie)

Wethouder internationale samenwerking Maurits van de Geijn: “De afschuwelijke gevolgen van de zware aardbeving in Marokko hebben de Arnhemse gemeenschap in het hart geraakt. Deze ramp treft vele Arnhemmers met familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied. Wij wensen hen en iedereen die zich betrokken voelt, veel sterkte toe in deze verdrietige en onzekere tijd.”

De aardbeving leeft sterk bij de Marokkaanse gemeenschap in Arnhem. Binnen twee dagen na de aardbeving was in Arnhem al 30.000 euro ingezameld voor hulp aan het getroffen gebied.

Afgelopen maandag werd door burgemeester Marcouch, in het bijzijn van commissaris van de Koning John Berends en vertegenwoordigers uit de Marokkaanse gemeenschap de vlag bij het stadhuis halfstok gehangen.

Wethouder Van de Geijn: “De schaal van de verwoesting is enorm en de impact is niet te overzien. Vast staat dat er vele duizenden doden en gewonden te betreuren zijn. Als gemeente vinden we het belangrijk om een financiële bijdrage te leveren, zodat we families daar kunnen helpen met het wederopbouwen van hun thuis.”

Burgemeester Marcouch gaf afgelopen weekend bij het tv-programma WNL al aan dat de gemeente Arnhem overwoog om een euro per inwoner te doneren. Eerder deed de gemeente dat ook al na de aardbeving in Turkije en Syrië.