Vrijdag 15 september: Bridge to the Future conferentie ‘Strijders voor democratie’

ARNHEM – In Musis vindt vrijdagmiddag 15 september van 14.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse conferentie van stichting Bridge to the Future plaats. Het thema is dit jaar: strijders voor democratie. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan hier.

(Door: Redactie)

De democratie staat wereldwijd onder druk. Waarden als gelijkheid en vrijheid van meningsuiting zijn niet langer een vanzelfsprekendheid. Burgers verliezen hun vertrouwen in de overheid en in elkaar en zoeken steeds vaker hun heil bij autoritaire leiders.

Waar komt deze wankeling van de democratische rechtstaat vandaan? Wat zijn de gevolgen van deze bedreigingen voor democratie wereldwijd? En wat kunnen we doen om de (Nederlandse) democratie nieuw leven in te blazen? Onder leiding van journalist Diana Matroos buigen talloze sprekers zich over deze vragen en over de toekomst van onze democratische vrijheden.

De keynote lezing wordt gegeven door demissionair minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot, aangevuld met bijdrages van burgemeester Ahmed Marcouch en politicoloog Andrej Zaslove. Samen schijnen ze hun licht op de moderne bedreigingen voor de Nederlandse democratie en wat nodig is om de democratische rechtsorde te versterken.

Het programma wordt muzikaal omlijst door spoken word performer Amara van der Elst. In het panelgesprek gaan publicist Dilara Bilgiç, fractievolger Wibe Snelting (Volt Arnhem), journalist Eline Huisman (Volkskrant), en militair jurist kapitein Dennis Lemmens in op de vraag waarom de democratie het waard is om voor te strijden en op welke manieren je dit kunt doen.