(Foto: Arnhem6811.)

Arnhem heeft weer een Kerkplein(tje)

/

Het heeft een tijdje geduurd, maar Arnhem heeft weer een Kerkplein. Het oude Kerkplein is zoals bekend volgebouwd met het nieuwe filmhuis en een aantal appartementen en winkels. Tussen deze appartementen en de Eusebiuskerk bevindt zich echter nog een pleintje.

Dit is het nieuwe Kerkplein.

Het Kerkplein werd woensdag 10 juli officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde tijdens een kleine plechtigheid waarbij wethouder Hans de Vroome (D66) het eerste bankje op het plein vastzette.

Het voltooien van het Kerkplein is weer mogelijk nu de restauratie van de Eusebiustoren is afgerond. Nadat de laatste steigers rond de toren waren afgebroken, kon het plein eindelijk tot stand komen.

Eind mei werd een begin gemaakt met het plein tussen de Turfstraat en de Broerenstraat bij de ingang van de Eusebius. Dat gebeurde door het herbegraven van een deel van de bijna 700 skeletten die bij de aanleg van de Jansbeek werden opgegraven.
De resten werden begraven in een kuil die speciaal voor dat doeleinde is gegraven bij de Eusebiustoren.

Na het begraven van de eeuwenoude botten is afgelopen weken hard gewerkt om het Kerkplein opnieuw te bestraten. Op het nieuwe Kerkplein zijn een aantal bomen geplant. Komende tijd worden nog een aantal bankjes op het plein neergezet.

Nu de werkzaamheden rond de Eusebiustoren zijn afgerond, hebben de marktlui al laten weten dat zij graag op vrijdag en zaterdag rondom de kerk zouden staan om meer binding te hebben met het winkelhart in de binnenstad.
De gemeenteraad heeft eerder al aangegeven daar welwillend tegenover te staan.

Vorige artikel

Burgemeester Marcouch: “Gelredome is gemaakt voor het Songfestival”

Volgende artikel

Opinie: Lijmpoging Arnhemse coalitie alleen zinvol wanneer D66 verandert

Tip: