Arnhems Meisje voor oud-wethouder Hans de Vroome

/

ARNHEM – Uit handen van burgemeester Marcouch heeft oud-wethouder Hans de Vroome (D66) vandaag een Arnhems Meisje ontvangen. Het Arnhems Meisje is een gemeentelijke erkenning en wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.

Tot 31 maart van dit jaar was Hans de Vroome wethouder in het college van B&W. De Vroome moest vertrekken nadat de andere coalitiepartijen het vertrouwen opzegde in D66. Tussen 2012 en 2018 was De Vroome raadslid, waarvan de laatste vier jaar ook als vicevoorzitter van de gemeenteraad.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Hans de Vroome kent Arnhem als zijn broekzak. Hij wist precies waar het naar zijn mening anders moest en nam daar als wethouder de verantwoordelijkheid voor. Hij zette zich met hart en ziel in voor de stad en werkte als wethouder betrokken en gepassioneerd voor de inwoners en de stad.”

De Vroome had als wethouder onder andere cultuur, jeugd en onderwijs in zijn portefeuille. Zo droeg hij bij aan goed onderwijs, bestrijding van onderwijsachterstanden en van vroegtijdig schoolverlaten. Hij werkte aan goede, adequate jeugdzorg.

De Vroome zette zich tijdens de coronacrisis maximaal in voor het ondersteunen van cultuur, evenementen en onderwijs, de sectoren die zeer hard werden getroffen.