Bouwkamp lijsttrekker bij GroenLinks, Elfrink lijsttrekker bij SP

//

ARNHEM – Leden van GroenLinks in Arnhem hebben Cathelijne Bouwkamp gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar. Bij de SP is Gerrie Elfrink afgelopen week door de leden gekozen tot lijsttrekker.

Het is de derde keer dat Bouwkamp de lijsttrekker is bij GroenLinks in Arnhem. Bouwkamp zat van 2014 tot 2018 in de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 won GroenLinks drie zetels. Met zeven zetels in de gemeenteraad is GroenLinks op dit moment de grootste partij.
Na de verkiezingen van 2018 werd Cathelijne Bouwkamp wethouder met de portefeuilles klimaat en energie, groen, stedelijke ontwikkeling en vluchtelingenbeleid.

Bouwkamp: “Ik ben trots om opnieuw als lijsttrekker te zijn en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik ben strijdbaar en enorm gemotiveerd om samen met GroenLinks Arnhem campagne te voeren voor een nog socialere en groene stad.”

Cathelijne Bouwkamp: “We maken in Arnhem grote stappen als het gaat om het groener maken van de stad, het aanpakken van de klimaatverandering en het tegengaan van de tweedeling in onze stad. Maar er is ook nog een hoop te doen. En daarvoor is een sterk GroenLinks nodig. Als lijsttrekker ga ik me daar met de rest van de partij keihard voor inzetten.”

“Pitbull”

Bij de SP wordt de kar ook bij de komende verkiezingen getrokken door Gerrie Elfrink. Elfrink, inmiddels voor de vijfde keer lijsttrekker, was tussen 2010 en 2018 namens de SP wethouder in het college van B&W. Nadat de SP in 2018 vijf van haar acht zetels verloor, keerde hij terug als raadslid.

De kandidatencommissie van de SP prijst Elfrink voor zijn ervaring.
“Er was één kandidaat voor lijsttrekker, en dat is ook meteen de beste kandidaat die SP Arnhem en de gemeente Arnhem zich kan wensen. De heer Elfrink voldoet aan alle vereisten die in het functieprofiel staan.”

SP-raadslid Sarah Dobbe: “Gerrie is niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, en daar is lef voor nodig. Hij durft op te staan tegen besluiten die onrechtvaardig zijn, en is een echte pitbull. Arnhemmers kunnen op de SP rekenen. En met een grote SP in de gemeenteraad kunnen we nog meer bereiken.”

Vorige artikel

Arnhem krijgt een kinderburgemeester

Volgende artikel

Wespen hoeven niet dood van SP en Partij voor de Dieren

Tip: