Bridge to Liberation terug aan de Rijnkade

/

ARNHEM – Na een afwezigheid van twee jaar in verband met de coronapandemie, is er dit jaar op vrijdag 16 september weer een ‘ouderwetse’ Bridge to Liberation aan de Rijnkade. Er zijn dit keer optredens van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders, Phion en Introdans.

Naast het evenement Bridge to Liberation wordt op vrijdag 16 september ook op andere manieren stilgestaan bij de Slag om Arnhem die 78 jaar geleden plaatsvond. Na een besloten herdenkingsbijeeenkomst in de Eusebiuskerk, is er de jaarlijkse herdenking bij de Berenkuil. Voorafgaand aan deze herdenking zullen de Massed Pipes and Drums over de John Frostburg lopen.

Het publiek is weer welkom om het programma in de Berenkuil en op de Rijnkade mee te beleven. Tijdens Bridge to Liberation zal Winfried Baijens de kijkers meenemen in de films met verhalen over de impact van de Slag om Arnhem. De avond is óók thuis beleven via de livestream of via Omroep Gelderland.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Hoe wij herdenken in Arnhem, weerspiegelt hoe wij zijn; prachtig, zoals onze stad de veteranen van Airborne bedankt. Wij brengen onze nieuwe generaties groot in vrede en veiligheid; thuis, op school en daarbuiten met Airborne als jaarlijkse mijlpaal. Juist in deze moeilijke tijden van oorlogsverschrikkingen in Oekraïne is dit een groot goed.”

18:15 uur Aanvang herdenkingsbijeenkomst Eusebius (besloten)
19:00 uur Stille tocht naar Airborneplein
18.45 uur March over the bridge (Massed Pipes and Drums RBL TN)
19.15 uur kransleggingsceremonie Airborneplein
20:30 uur Start Bridge to Liberation
22:00 uur Einde herdenkingsavond

Vorige artikel

Oud-museumdirecteur Liesbeth Brandt Corstius overleden

Volgende artikel

Treinverkeer rond Arnhem komende week ontregeld door treinstakingen

Tip: