Burgemeester Marcouch: “Gebied rond Steenstraat verbetert langzaam”

//

ARNHEM – Via het programma ‘Schoon, Heel en Veilig’ pakt de gemeente overlast en criminaliteit aan in de Steenstraat, Spoorhoek en rond het Musispark. Burgemeester Marcouch is tevreden: “Het gebied verbetert langzaam, maar er is nog veel werk aan de winkel.”

(Door: Patrick Arink)

De Steenstraat geldt als een van de meest onveilige straten van Arnhem. Veel Arnhemmers voelen zich daar, met name ’s avonds niet prettig. Ruim een jaar geleden is daarom het programma ‘Schoon, Heel en Veilig’ van start gegaan. Met gerichte acties wordt de ellende in de Steenstraat en het omliggende gebied aangepakt.

Het actieprogramma bestaat uit een breed spectrum aan activiteiten: van het
aanpakken van verloederde plekken tot aan het weren van overlastgevende personen en criminelen. Het actieprogramma richt zich op de Steenstraat, Musispark, Sonsbeeksingel, Hommelstraat en Hommelseweg.

“Als wij erin slagen criminaliteit, overlast en straatintimidatie te verdrijven uit buurten als de Steenstraat en het Musispark, komt daar de gezelligheid van de binnenstad weer tevoorschijn”, aldus Marcouch.

Er zijn de eerste vijf maanden van dit jaar al zeven gerichte acties gehouden die bedoeld zijn om criminelen, drugsdealers en andere overlastgevende personen aan te pakken.
Afgelopen jaar zijn bij negen controles in totaal achttien mensen aangehouden en 720 boetes uitgeschreven, alleen al in de Steenstraat en omgeving. Daarbij blijken de beveiligingscamera’s in de Steenstraat een effectief hulpmiddel.

Via een raadsbrief heeft burgemeester Marcouch de gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang. Zo worden er dit jaar een aantal extra instrumenten ingezet. Zo wordt op dit moment gewerkt aan een raadsvoorstel dat een halt moet roepen aan de toename van het aantal belwinkels, massagesalons en smartshops.

De gemeenteraad ontvangt in de loop van dit jaar een voorstel om nieuwe winkels een kans te geven via vergunningverlening, schrijft Marcouch in de raadsbrief. Het voorstel moet leiden tot een gevarieerd winkelaanbod.